نحوه گذراندن اوقات فراغت در شرایط قرنطینه خانگی برای جلوگیری از ابتلا به کووید 19 مطالعه موردی؛ کشتی‌گیران شهر اردبیل - وحدت جناقرد وحید (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2022)
سابقه و هدف: در دسامبر 2019 میلادی انتشار یک بیماری ویروسی در شهر ووهان چین گزارش شد و به دلیل قدرت سرایت بسیار بالا به سرعت انتشار پیدا کرد و تقریبا طی زمانی اندک (کمتر از چهار ماه) تمامی کشورهای جهان را آلوده و باعث تعطیلی و قرنطینه جوامع و شهرها شد. بنابراین هدف از مطالعه حاضر، بررسی نحوه گذران اوقات فراغت کشتی‌گیران در شرایط قرنطینه خانگی برای جلوگیری از کووید 19 بود. روش کار: جامعه آماری این پژوهش شامل کشتی‌گیران رده سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان شهرستان اردبیل بود. 340 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه اوقات فراغت ساخته محقق بود. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آمار توصيفي، آزمون t و ANOVA با استفاده از نرم‌افزار SPSS ویرایش 22 در سطح معني‌داري p < 0.05 تجزيه و تحليل شدند. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش حاضر نشان دادند که، ورزشکاران به‌طور متوسط کمتر از 2 ساعت از وقت خود را به مولفه‌های اوقات فراغت اختصاص دادند و نتایج تجزیه و تحلیل آماری حاکی از آن بود که بین متغیرهای دموگرافیک و نمره کل نحوه گذراندن اوقات فراغت، ارتباط آماری معناداری وجود نداشت (p < 0.05). نتیجه‌گیری: در نهایت در صورت تداوم وضع موجود، با توجه به کم‌تحرکی و قرنطینه خانگی و افزایش بیماری‌های ناشی از کم‌تحرکی افراد، هزینه‌های درمان افزایش یافته و تمامی سیاست‌های سلامت محور کشورها را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد. بنابراین نیاز است که برنامه‌ریزی در اوقات فراغت نه تنها در زمینه ورزش بلکه در همه زمینه‌ها و زیرمولفه‌های اوقات فراغت از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی و ... اطلاع‌رسانی و آموزش داده شود.