بررسي رابطه بين سبك رهبري مديران با تعهد سازماني در كاركنان و مدیران سازمان تربیت بدنی استان خراسان رضوی - کریمیان شیرازی فاطمه (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2024)
سابقه و هدف: سبكهاي رهبری نماد بيروني تفكرات، خواسته ها و شخصيت مديران است كه بصورت الگوي پايدار در صحنه عمل مورد مشاهده و امتحان همه افرادي كه با سازمان سروكار دارند قرار ميگيرد. یکی از مولفه های پراهمیتی که سبک رهبری بر آن موثر واقع میشود تعهد و وفاداری کارکنان سازمانی است. تعهد سازمانی، نگرشی درباره وفاداری کارکنان به سازمان و یک فرآیند مستمر است که به واسطه مشارکت افراد در تصمیمات سازمانی، توجه افراد به سازمان و موفقیت و رفاه سازمان تعیین میگردد. هدف این مطالعه بررسي رابطه بين سبك رهبري مديران با تعهد سازماني در كاركنان و مدیران سازمان تربیت بدنی استان خراسان رضوی بود. روش کار: پژوهش حاضر از حیث هدف، کاربردی و از نظر روش، پژوهشی توصیفی- همبستگی است. در این پژوهش از پرسشنامه های تعهد سازمانی آلن و ماير (1990) و سبک‌های رهبری باردنز و متزکاس (1969) استفاده شد. جامعه آماري تحقيق کلیه کارکنان سازمان تربیت بدنی خراسان رضوی ميباشد که به شیوه نمونه‌گیری تصادفی ساده (تعداد 380 نفر) انتخاب گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS 23 صورت گرفت. یافته ها: نتايج حاصل از تحليل رگرسيون نشان داد كه متغير سبك رهبري سرپرستان 9 درصد از واريانس متغير تعهد سازماني كاركنان را توجيه كرده و قادر به پيشبيني تعهد سازماني در كاركنان بوده است. نتیجه گیری: بين سبك رهبري سرپرستان و تعهد سازماني در كاركنان رابطه وجود دارد. مدیران میتوانند با یک برنامه ریزی اصولی و استفاده درست از روش مدیرتی خود بهترین بهره وری را داشته باشند. کارکنان نیز با داشتن وجدان کاری و نشان دادن تعهد خود به سازمان باید حس وظیفه شناسی خود را به سازمان نشان دهند