مطالعه مدیریت دانش با هوش سازمانی با توجه به نقش تعدیلگر چابکی سازمانی در کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان فارس - صفری امید (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2024)
سابقه و هدف: امروزه سازمانهای ورزشی یکی از مهمترین سازمانهای کشور میباشند و نقش دانش و اطلاعات و هوش و چابکی سازمانی در آنها اهمیت بالایی دارد. هدف از این مطالعه تعین ارتباط بین مدیریت دانش با هوش سازمانی با توجه به نقش تعدیلگر چابکی سازمانی در کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان فارس بود. روش کار: جامعه آماری این تحقیق تمامی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان (تعداد 114 نفر) بود که از این تعداد به روش نمونه گیری کلشمار 94 نفر با محقق همکاری کردند. جهت گردآوری داده ها از یک پرسشنامه مشخصات فردی و سه پرسشنامه استاندارد مدیریت دانش (لاوسون 2003) هوش سازمانی (البرخت 2003) و چابکی سازمانی (یوسف و همکاران 1999) استفاده گردید. به منظور توصیف داده ها از روشهای آمار توصیفی و برای تجزیه و تحلیل استنباطی داده ها از روشهای آماری آزمون کلموگروف -اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون در نرم افزارهای SPSS و معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها: یافته های این تحقیق نشان داد که بین مدیریت دانش با هوش سازمانی از طریق چابکی سازمانی در کارکنان اداره کل ورزش و جوانان فارس ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. نتیجه گیری: سازمانهایی که در ابعاد و جنبه های مختلف به طور چشمگیر بر دانش و اطلاعات تاکید داشته باشند، دانش و اطلاعات به عنوان یک قدرت در اختیار آنها قرار میگیرد و صاحب قدرت میشوند. همچنین چابکی سازمانی قابلیت پیش بینی هوش سازمانی را دارد.