ارائه مدل مشارکت بانوان در ورزش همگانی استان البرز - fallahi, mostafa (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2024)
چکیده سابقه و هدف: پژوهش حاضر شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر مشارکت بانوان در ورزش همگانی استان البرز و ارائه مدلی میباشد. روش کار: پژوهش از نوع پژوهشهای ترکیبی (کیفی و کمی)، بر اساس زمان حالنگر، از نظر هدف کاربردی و به لحاظ جمعآوری اطلاعات میدانی میباشد. جامعهآماری و نمونهآماری شامل دو بخش میباشد. در بخش کیفی جامعهآماری را 20 نفر شامل اعضای هیات علمی دانشگاهها و مدیران حوزه ورزش همگانی تشکیل دادند که به روش نمونهگیری غیر تصادفی از نوع هدفمند انتخاب شدند. در بخش کمی جامعه آماری براساس آمار رسمی هیئت ورزش همگانی استان البرز ده تا کمیته که بیشترین شرکتکننده بانوان را در ورزش همگانی دارند انتخاب شدند، که تعداد نهایی آنها را 59500 نفر تشکیل دادند. نمونه آماری طبق جدول مورگان تعداد 381 نفر از بين جامعه آماري ميباشند که به صورت تصادفی طبقهای انتخاب شدند. از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. یافته ها: نتایج مدلیابی معادلات ساختاری نشان داد که عوامل محیطی، شخصی، مدیریتی، منابع، خدماتی بر مشارکت بانوان در ورزش همگانی استان البرز تاثیر دارد. نتایج آزمون فریدمن نشان داد كه بالاترين رتبه مربوط به منابع و پايينترين رتبه مربوط به خدمات ميباشد. نتیجه گیری: بنابراین مدیران با استفاده از منابع میتوانند به حل مشکلهای مشارکت بانوان در ورزش همگانی دست پیدا کنند.