ارتباط بین اشتیاق و کمال¬گرایی با عملکرد ورزشی در دانشجویان تربیت بدنی - Ranjbaran, Reyhane; Sadat Zargar, Tayebeh (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2025)
مقدمه: هدف از اجرای این تحقیق بررسی ارتباط بین اشتیاق و کمالگرایی با عملکرد ورزشی در دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب بود. روش کار: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی، بر اساس زمان حالنگر، از نظر هدف کاربردی، و به لحاظ جمعآوری اطلاعات میدانی بود. جامعه آماری همه دانشجویان تربیت بدنی در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و عراقیها که در سال 1401 به عنوان دانشجو تربیت بدنی تحصیل میکردند و بنابر آمار اعلام شده از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب 1200 نفر بودند. نمونه آماری طبق جدول مورگان تعداد 291 نفر از بين جامعهآماري بود، که به صورت در دسترس انتخاب شدند. در این مطالعه از سه پرسشنامه اشتیاق در ورزشکاران والراند و هولفورت (2003)، پرسشنامه کمالگرایی ورزشی دان و همکاران (2006)، پرسشنامه عملکرد ورزشی چاربونیو و همکاران (2001) استفاده شد. یافتهها: نتایج همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی نشان داد که بین اشتیاق و کمالگرایی با عملکرد ورزشی رابطه مثبت و معنیداری وجود دارند. همچنین اشتیاق و کمالگرایی توانایی پیشبینی عملکرد ورزشی را دارند. نتیجهگیری: بنابراین اشتیاق و کمالگرایی میتواند منجر به افزایش عملکرد ورزشی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب شود. لذا پیشنهاد میشود که مسئولان ورزشی به اشتیاق و کمالگرایی ورزشکاران توجه بیشتری نمایند تا بتوانند عملکرد ورزشی را افزایش دهند و منجر به موفقیت ورزشی شوند.