بررسی دانش و عادات تغذیه‌ای پسران و دختران هندبالیست استان فارس - زر, عبدالصالح; حسینی, سید علی; پورصفا, سمیره (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2021)
سابقه و هدف: اجراي ورزشي فقط تحت تأثیر يک برنامه‌ی تمريني قرار ندارند، بلکه عوامل متعددي در آن دخيل است که بی‌شک تغذيه يکي از مؤثرترین آن‌ها اسـت. پژوهش حاضر با هدف بررسی دانش و عادات تغذیه‌ای دختران و پسران هندبالیست استان فارس انجام شد. روش کار: جامعه آماري تحقيق حاضر را کلیه‌ی ورزشکاران رشته هندبال شرکت کننده در مسابقات لیگ استان فارس تشکیل می‌دادند. از میان آنها تعداد 200 نفر به طور تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه سه بخشی (مشخصات شخصی، دانش تغذیه‌ای ورزشکاران و عادات تغذیه‌ای) استاندارد کاندریک و همکاران بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS 22 و آزمون‌های t مستقل، t تک نمونه‌ای و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که اختلاف معنی‌داری در دانش تغذیه‌ای (0.64=p) بین دختران و پسران وجود ندارد، ولی عادات غذایی بین دختر و پسر دارای اختلاف معنی‌داری است. به طوری که پسران بیشتر از دختران تحت تاثیر عادات غذایی هستند (0.03=p) همچنین رابطه مثبت معناداری بين عادات تغذیه‌ای و دانش تغذیه‌ای (0.001=p) در ورزشکاران دختر و پسر وجود دارد. نتیجه‌گیری: به نظر میرسد دانش تغذیه‌ای دختران و پسران هندبالیست استان فارس یکسان می‌باشد. با این وجود پسران نسبت به دختران بیشتر تحت تاثیر عادات غذایی هستند. همچنین با افزایش دانش تغذیه‌ای، عادات تغذیه‌ای دختران و پسران هندبالیست بهبود می‌یابد.