بررسی شایستگی شغلی منابع انسانی شبکه تلویزیونی ورزش و ارائه راهکارهای ارتقای آن - جعفری, آسیه; هنری, حبیب; مرادی, مهدی (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2023)
سابقه و هدف: رسانه‌ها نقش محوری و غیرقابل انکار در توسعه آگاهی و انتقال اطلاعات به بینندگان و تغییر افکار آنها دارند. در اين راستا، به نظر ميرسد شبكه تلويزيوني ورزش كه حدود 10 سال از عمر آن ميگذرد نيازمند بررسي و تحليل وضعيت منابع انساني بر اساس اهداف شبكه و همچنين شاخص‌هاي تدوين شده است. لذا در این پژوهش در پي يافتن پاسخ اين سؤال هستيم كه وضعيت كمي و كيفي منابع انساني شبکه تلويزيوني ورزش چگونه است؟ روش کار: نوع تحقیق کاربردی و روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان شبکه تلویزیونی ورزش صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بود که تعداد آنها 25 نفر تعیین شد. در این پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته ویژگیهای فردی و پرسشنامه محقق ساخته مهارتهای شغلی منابع انسانی استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون کلموگروف-اسمیرنوف، آزمون t تک گروهی و آزمون همبستگی پیرسون در نرمافزار آماری SPSS21 انجام شد. یافته ها: وضعیت منابع انسانی از لحاظ شایستگیهای مدیریتی، عمومی، شغلی و اختصاصی (به غیر از زبان انگلیسی) بالاتر از نمره استاندارد بود (001/0>P). نتایج همچنین نشان داد که بین سن، سابقه فعالیت و سطح تحصیلات با شایستگی های شغلی رابطه معنیداری وجود ندارد (05/0<P). اما بین مولفه های شایستگی شغلی منابع انسانی رابطه معنیدار و مستقیمی وجود دارد (001/0>P). نتیجه گیری: با توجه به نتایج، میزان شایستگیهای عمومی، شغلی و اختصاصی منابع انسانی شبكه تلويزيوني ورزش در وضعیت مطلوبی قرار دارد.