پاتوبیولوژی بیماری سلیاک، مدیریت بيماري و اقدامات اولیه در ورزشکاران مبتلا به بیماری سلیاک - رستمی نژاد, مظهر; قهرمانی, زهرا; اکبری, زینب; نقیبی, صدیقه; صدری, آمنه; حمیدی, ودود; نوری, آزاده; بهادری منفرد, ایاد (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2024)
با افزایش آگاهی عمومی تشخیص و پيگيري بیماری سلیاک در دهه گذشته، پزشکان تیم های ورزشی با دو مشکل روبرو هستند: تشخیص و مدیریت ورزشکاران مبتلا به بیماری سلیاک. متخصصان پزشکی ورزشی باید این موضوع را بدانند که بیماری سلیاک می تواند با تنوعي از علائم مختلف همراه باشد. بنابراین، در ارزیابی ورزشکاران باید علائم غیر قابل توضیح طولانی مدت را درنظر بگیرند. همچنین متخصصان پزشکی ورزشی باید با آزمون های و روش های تشخیصی مناسب بیماری سلیاک آشنا شوند. ورزشکاران مبتلا به سلیاک اغلب در جذب آهن (که منجر به کم خونی می شود) و یا ویتامین D و جذب کلسیم (که منجر به پوکی استخوان و ضعف استخوان می شود) مشکل دارند. حتی ورزشکاران مبتلا به بیماری سلیاک طولانی مدت نیاز به مراقبت و نظارت بیشتری دارند تا اطمینان حاصل شود که هیچ اختلالی در رژیم غذایی بدون گلوتن آنها وجود ندارد، که می تواند منجر به تشدید علائم و یا کاهش عملکرد شود.