تأثیر مدیریت استعداد بر نوآروی باز در بخش تولیدی صنعت ورزش ایران - سعیدی, الهام; کهندل, مهدی; زارعی, علی; خدایاری, عباس (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2024)
سابقه و هدف: پس از گذشت بيش از يك دهه از تحقيقات مديريت استعداد، اغلب شرکت‌ها در مورد چگونگي ايجاد استعداد و اينكه چگونه مديريت استعداد به نوآوری باز در سطح شرکت منجر مي‌شود، ابهام دارند. هدف اين پژوهش تأثیر مدیریت استعداد بر نوآوری باز در بخش تولیدی صنعت ورزش ایران مي‌باشد. روش کار: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی، بر اساس زمان حالنگر، از نظر هدف کاربردی و به لحاظ جمع آوری اطلاعات میدانی میباشد. جامعه آماری پژوهش شامل همه مدیران شرکت های تولیدکنندۀ لوازم ورزشی ایران بنا بر آمار اعلام شده از طریق سایت رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور 255 نفر (236 نفر مرد و 19 نفر زن) میباشند. نمونه آماری پژوهش به روش کل شمار انتخاب شد. ابزار اندازه گیری این پژوهش دو پرسشنامه مدیریت استعداد فیلپس و روپر (2009) و نوآوری باز رانگوس و درنوسک (2013) بوده است. یافته ها: مدیریت استعداد بر نوآوری باز در بخش تولیدی صنعت ورزش ایران تأثیر مثبت و معنی داری دارد. نتیجه گیری: بنابراین با کمک مدیریت استعداد میتوان منجر به افزایش نوآوری باز در بخش تولیدی صنعت ورزش ایران شد. با توجه به تغییرهای پر شتاب محصول های ورزشی میتوان به مدیران شرکتهای ورزشی پیشنهاد داد با بکارگیری مدیریت استعداد میتوان به نوآوری باز دست پیدا کنند، و در تولید محصول های خود موفق شوند.