تعیین ارتباط علّی بین هویت برند تیمی، هویت هواداران با تیم های فوتبال، و وفاداری به برند تیمی در ایران - موسوی, سید علی; تجاری, فرشاد; زارعی, علی (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2025)
سابقه و هدف: در فوتبال امروز توجه به هویت برند تیم، شناخت هوادار و وفاداری به برند تیم اهمیت و جایگاه ویژه‌ای یافته است. بنابراین ضرورت دارد که در کشور ما نیز دیدگاه مدیران باشگاه‌های فوتبال به این موضوع مهم و تاثیرگذار تغییر و تحولی اساسی پیدا کند و برنامه‌ریزی‌های راهبردی برای جذب هواداران بیشتر و کسب حمایت روزافزون هواداران از باشگاه‌ها و تیم‌های محبوبشان صورت پذیرد. لذا در این پژوهش به بررسی ارتباط علّی بین هویت برند تیم، شناخت هوادار از تیم و وفاداری به برند پرداخته شده است. روش کار: اين پژوهش از نظر هدف، كاربردي بوده و روش گردآوري داده‌ها از نوع توصيفي - پيمايشي با استفاده از مطالعات نظري و از طريق پرسشنامه صورت پذیرفته است. برای آزمون فرضیات تحقیق و تعیین روابط خطی ساختاری در مدل تحقیق از مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) استفاده شد. عملیات آماری در سطح معنی‌دار p < 0.05 انجام گرفته و از نرم‌افزارهای SPSS و LISREL برای تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده شده است. یافته‌ها: نتایج این پژوهش حاکی از آن بود که باشگاه‌هاي ليگ برتر فوتبال ايران با مورد توجه قرار دادن و تقويت هويت برند باشگاه‌هاي خود، مي‌توانند جذابيت هويت برند را براي هوادارانشان افزايش دهند. نتیجه‌گیری: از اين طريق باشگاه‌های فوتبال می‌توانند از هواداراني بهره ببرند كه در هر حالتي و بدون توجه به هر نتيجه و در هر زماني از فصل پشتيبان تيم محبوبشان باشند.